Inspirerende Workshops Verduurzaming

Iedereen wil zijn huis verduurzamen, maar waar begin je? Met die vraag gingen leden van de ECIJ in de eerste week van juni aan de slag. Onder professionele begeleiding van ROC Friese Poort docenten werden workshops gedaan in het Duurzaam Doen huis in Leeuwarden. En wat blijkt? Echt ieder huis is te verduurzamen als je het praktische stappenplan volgt.

Roeland Westra en Durk Reitsma van het ROC in Leeuwarden ontwikkelden de workshop al 5 jaar geleden: “We merkten dat de stof die we aan onze technische studenten aanbieden, in een eenvoudigere vorm ook voor anderen heel nuttig is. En nu energie een hot topic is, ontvangen we voor deze workshop dan ook steeds meer bedrijven, energiecoöperaties en verenigingen. Onze praktijkruimte met 24 verduurzamingstechnieken maakt alles daarnaast heel tastbaar.”

Deelnemers van de Energiecoöperatie IJlst zijn ook enthousiast: “Je komt binnen als leek en kunt vier uur later een gesprek voeren over verschillende soorten warmtepompen en het nut van ‘waterzijdig inregelen van je radiatoren’. Dat had ik echt niet gedacht. Voldoende stof om een eigen verduurzamingsplan mee te maken en praktisch genoeg om morgen direct in actie te komen. Echt de moeite waard.”

Meer informatie over de workshop: www.centrumduurzaamfriesland.nl

Fotobijschrift: Leden van ECIJ in het Duurzaam Doen Huis.


Geplaatst

in

,

door