onze IJlster deelauto’s

Sinds november 2022 hebben we een elektrische deelauto en zijn we mede-initiatiefnemer van de Buurtbestuurders, het eerste merk voor deelauto’s in Friesland.
Onze deelauto is natuurlijk elektrisch. Samen besparen we zo fossiele brandstoffen en omdat we de auto delen, hebben we minder nieuwe auto’s nodig. Veel gebruikers merken dat de deelauto óók nog voordeliger is.

hoe werkt onze deelauto?

Een deelauto is makkelijker dan je denkt. Je hebt alleen maar een app op je telefoon nodig.

  1. je reserveert de auto via de app;
  2. je opent de auto (ook via de app);
  3. je rijdt naar je bestemming. En weer terug;
  4. je parkeert op onze eigen deelauto parkeerplek;
  5. je rekent per maand automatisch af.

welke auto?

Je vindt onze deelauto bij de eigen laadpaal op de Dassenboarch tegenover de Poiesz. We hebben nu een witte Cupra Born waarmee je moeiteloos het hele land door kunt (range tot 300 km).

hoe kun je meedoen?

Wil je ook gebruik maken van onze deelauto? Dan hebben we wat gegevens van je nodig. Bijvoorbeeld het nummer van je rijbewijs en je bankgegevens. Nadat die gegevens zijn verwerkt, krijg je een code om de app te activeren.

De auto die we gebruiken, leasen we via Friesland Huur. Als je hun formulier invult, start je aanvraag. Meestal is dat binnen een werkdag wel geregeld. Je vindt het formulier hier: Start je aanvraag

Als je aanvraag wordt goedgekeurd, krijg je een code waarmee je de app kunt activeren.  Download alvast de WeGo Carsharing App in de Apple Appstore of in Google Play.

wat kost het?

Je kunt op drie manieren gebruik maken van de deelauto:

  • Als ‘losse’ deelnemer zonder abonnement
  • Met een voordeelabonnement van €25,- per maand
  • Als gezinslid, dan deel je samen het voordeelabonnement

Voor de deelauto betaal je per uur of per dag. Het tarief voor de gereden kilometers wordt daar bij opgeteld. Je betaalt altijd één uur, daarna per minuut.

Kosten Cupra Born

vanaf 1 juli 2024
standaard 3,50 / uurmax 35 per dag0,25 / km
met abonnement25 / maand250 km gratis!

is het interessant voor mij?

Die afweging is persoonlijk. Onze huidige gebruikers zijn vooral blij dat ze met minimale milieubelasting, zonder zorgen een prachtige nieuwe elektrische auto tot hun beschikking hebben. Dat is het belangrijkste.

Veel gebruikers gebruiken de deelauto in plaats van een tweede auto in het gezin of als prima toevoeging in hun eigen mobiliteitsmix. Soms pak je de fiets, soms de trein en soms de deelauto. Prima!

Heb je hier vragen over, dan kun je mailen met deelauto@ecij.nl

informatie voor gebruikers

waarom doen we dit?

Als energiecoöperatie nemen we in IJlst het voortouw met duurzame energie-initiatieven. Elektrisch deelautogebruik stond daarom hoog op onze verlanglijst. Niet alleen maken we ons op deze manier minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, ook zorgen we ervoor dat er minder nieuwe auto’s gemaakt hoeven te worden.

We zijn ervan overtuigd dat elektrische deelauto’s een deel van ons energie, CO2- en mobiliteitsprobleem kunnen oplossen.

Wil je eens in de auto kijken? Onze beheerder geeft je graag een rondleiding. Mail je vraag naar deelauto@ecij.nl