onze warmtecamera laat zien ​waar je huis nog isolatie verdient

De allersnelste manier om slimmer met energie om te gaan, is isoleren. ​Dat klinkt een stuk minder innovatief dan zelf stroom opwekken, maar het is veel effectiever. Veel mensen vragen zich echter af: waar moet ik beginnen?

​We hebben een warmtecamera

Daarom heeft Energiecoöperatie IJlst het eerste geld dat we met de Stroomtuin verdienen, direct goed besteed. We hebben er een warmtecamera van gekocht. Tevens heeft een aantal vrijwilligers zich laten opleiden om die warmtecamera te gebruiken.

Met zo’n warmtecamera kun je een infraroodbeeld van je huis maken. Zo kun je van buiten zien waar de warmte weglekt (door muren, langs kozijnen of door slechte ramen) en kun je van binnen zien waar kou en tocht binnendringt. Echt fascinerend.

Bestel een scan

De vrijwilligers zijn voorlopig alleen te ‘bestellen’ voor leden van de coöperatie. Ze komen dan bij jou thuis langs, maken een scan van je huis en bespreken de uitkomsten. Zo weet je snel waar je met isolatie nog wat kunt winnen.

Interesse? Stuur ons een mail op warmtecamera@ecij.nl

​Note: de warmtecamera werkt het best in de herfst en winter. Dan is het temperatuurverschil tussen binnen en buiten het grootst. We maken dus geen afspraken in de zomer.